Pedicure Nederland, waar u alle pedicures vindt

Diabetes en voeten

De voeten van diabetespatiŽnten - mensen met suikerziekte - kunnen extra kwetsbaar zijn, waardoor een speciale behandeling noodzakelijk is.

Medische aspecten
DiabetespatiŽnten hebben vaak last van warme en vochtige of zweterige voeten en daardoor een verhoogde kans op schimmelinfecties. U hebt zelfs tweeŽnhalf keer zoveel kans een schimmelinfectie op te lopen als iemand zonder diabetes. Warme voeten worden vaak veroorzaakt door problemen in de bloedcirculatie als gevolg van aantasting van bloedvaatjes door de hoge suikerspiegel. Hierdoor krijgen de weefsels minder voeding en zuurstof. Tevens worden afvalstoffen minder effectief afgevoerd, met als gevolg dat wondjes aan de voeten slecht genezen. Een andere complicatie is dat de zenuwen minder goed gaan functioneren door hoge bloedglucosewaarden. Het gevoel in de voeten kan daardoor verminderen of zelfs verdwijnen. Dat is extra lastig, omdat u niet wordt gewaarschuwd als er iets mis is met uw voeten. Met andere woorden: de voeten van diabetici moeten heel goed verzorgd worden.

Vergoeding
Als u als diabetespatiŽnt naar een pedicure gaat met de aantekening ĎDiabetische Voetí dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar en bij de pedicure van uw keuze of dit het geval is.