Pedicure Nederland, waar u alle pedicures vindt

Visjes voeren perfecte pedicure uit!

De Dr. Fish methode is een nieuwe trend waarbij je de voeten onderdompelt in een bak water met honderden visjes. Zodra de diertjes jouw tere voetjes in de gaten krijgen, gaan ze aan de slag. Elk droog stukje huid of eelt wordt door hen vakkundig opgeknabbeld en opgegeten. Zelfs droge huid die voor het menselijke oog nog niet zichtbaar is, wordt weggevreten.

Rage
Deze methode, waarbij honderden vissen aan je voeten sabbelen, komt oorspronkelijk uit Turkije. In gebieden aan de Dode Zee maakt men er al jarenlang gebruik van. Onder meer om psoriasis, een chronische huidziekte gekenmerkt door rode vlekken, te behandelen. Recent is het een beautyrage geworden in Europa, Amerika en Japan. De vraag naar deze pedicure is enorm.

Warm water
De vissen zitten in een ton gevuld met water op hoge temperatuur. In dat warme water krijgt de Gara Rufa Obtusa, de karpersoort die de job uitoefent, geen ander voedsel. Bijgevolg stort de vis zich maar meteen op een lekker alternatief, je onderdanen.

Onaangenaam
Het resultaat zou door geen menselijke pedicure te evenaren zijn. Al schijnt het knabbelen en sabbelen volgens 'voetgetuigen' vaak erg onaangenaam en irritant te zijn. Niet iedereen zit de behandeling uit.